Ako zvýšite hodnotu bytu či domu pred predajom?
12. 05. 2022

Ako zvýšite hodnotu bytu či domu pred predajom?

Predaj neupravenej nehnuteľnosti, bytu s neudržiavaným interiérom, evidentnými problémovými miestami či zanedbaného domu, na ktorom roky nebolo nič opravované je pre predávajúceho tou najhoršou vizitkou. Už vopred sa treba pripraviť na to, že ak chcete dobre predať, treba do bytu či domu investovať.
 
1. Nový náter
Predtým, ako sa rozhodnete svoju nehnuteľnosť predať, dajte ju vymaľovať. Náterom zakryjete všetky škrabance, fľaky, byt či dom bude pôsobiť sviežo a novo.
 
2. Zamerajte sa na kuchyňu a kúpeľňu
Kuchyňa a kúpeľňa sú miestnosťami, na ktorých kupujúcim často najviac záleží. Stará kuchynská linka zníži hodnotu celého bytu podstatne viac, ako by ste očakávali. Ešte horšie sú staré obkladačky a batérie v kúpeľni (neraz s viditeľnou plesňou) či ledva fungujúca toaleta. Ak to aj u vás podobne vyzerá, rozhodne investujte do opravy hygienického zázemia, prípadne i kuchyne.
 
3. Radšej bez nábytku ako so starým
Ak chcete nehnuteľnosť predať aj s nábytkom, ktorý v nej máte, mal by byť nový, nepoškodený, čistý. Starý a poškodený nábytok radšej darujte alebo vyneste do zberného dvora, zbytočne by po vymaľovaní kazil dojem.
Zdroj: mojdom.zoznam.sk
 
Nechcete sa o nič pri predaji nehnuteľnosti starať? Zverte ju do rúk realitného makléra. Zhodnotí stav konkrétnej nehnuteľnosti, navrhne riešenie alebo prípadné nedostatky vyrieši za vás. Potrebujete radu? Neváhajte a zavolajte
Mgr. Janka Baťková Oravcová
Autor: Mgr. Janka Baťková Oravcová

Ponúkam komplexný servis predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností až po odovzdanie kľúčov od vašej novej "Srdcovky".

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie